Avardumise Keskus




eurotas-logo






Kelly Tomson ja Krishangi Lila on lauljad, rändmuusikud, helimaagid ja hääle äratajad.

Kelly ja Krishangi kutsuvad teid lauluringi helisema ja häälega mängima! Muusika ja musitseerimine on nende jaoks eelkõige dialoog maailma ja kõrgemate sfääridega, mis annab neile võimaluse peegeldada oma sisemaailma. Enim inspireerib neid improvisatsiooniline laulmine, kus inspiratsiooniallikateks on tihtipeale loodus ja erinevate paikade energeetika. Lauluringis tehakse hääleharjutusi ja lauldakse üheskoos Eesti regilaule ja laule maailma eri rahvastelt. Oluline ei ole varasem laulu- või musitseerimisoskus ning oodatud on kõik! Kui pole parajasti tunnet, et tahaks kaasa laulda, saab ka lihtsalt head atmosfääri ja ilusaid helisid nautida. Soovi korral võib kaasa haarata oma muusikainstrumendi või jagamiseks lemmiklaulu.


Kelly Tomson

 

Kelly saabus Eestisse paar kuud tagasi Balilt, kus ta veetis talve, luues suuremat ühendust enda sisemaailma ja häälega. Ta tõi reisilt kaasa uusi laule maailmarahvastelt ja teistlaadi viisi, kuidas helisid näha, luua ja kogeda.

Kelly jõudis lapsena enne laulmise kui rääkimiseni ning sellest ajast saadik on muusika tema elus alati tähtsat rolli mänginud. Ta on õppinud klassikalist laulu vokaalpedagoogide Anu Aimla ja Eda Zahharova käe all ning Ungari pärimuslauliku Istvan Sky juures. Viimastel aastatel on laulmisele lisandunud ka läbi intuitiivse praktiseerimise kitarri, ukulele ja šamaanitrummi mäng. Inspiratsiooniks helisemisel on regilaul, šamanism, Ungari rahvalaul, Saami joig ja Tuva kurgulaul. Kelly usub, et kõigi inimeste hing soovib laulda ning toetab ja julgustab läbi lauluringide läbiviimise katsetama oma hääle piire.




Krishangi Lila

 

Krishangi Lila veedab suurema osa aastast erinevates riikides reisides, pakkudes hääle avanemise töötubasid ja kontserte nii Euroopas kui ka Aasias, peatuspaigaks on talle saanud India pühapaigad. Pärast Norra Muusikaakadeemia klassikalise laulu lõpetamist, on ta uurinud erinevaid häälepraktikaid mitmel pool maailmas, et aru saada hääle algse jõu olemusest ja saladustest. Peamisteks õpetajateks selles liinis olnud nii Orlanda Cook Roy Hart teatrist kui ka india klassikalise laulu Dhrupad gurud Gundecha Vennad Indias. Tema laulustiil põimib tema eesti juured india mantra laulu, helijooga, sufi muusika ja shamaaniliku laulmisega. Tema kaaslasteks on alati harmoonium, india bansuri flööt, sufi raamtrumm ja iraani setar.


Lauludeni!






Avardaja OÜ  e - kiri: terviklik1 ät terviklik.ee
Tõnu Talimaa   tel: +372 55 646 987
EST  RUS
Arhailiste traditsioonide keskus
Shamaanipäevade kava
Šamaanifestivali toidumenüü
Meeskond
Esinejad - juhendajad
Piletid ja majutus
Registreerimine
Kontakt
Asukoht


64





05 - 07 JUULIL
Shamaanifestival
"SHAMAANIPÄEVAD 2024"
Iseenda ja maailma avastamise
festival. 



 

VIDEOD JA AUDIOD

 

2014  aasta augustis SHAMAANIPÄEVADEL tehtud film
shamaaniolemisest ja praktikatest





Arhailiste traditsioonide keskusest 2011 aastal Tallinna Tv poolt tehtud materjal





Intervjuu Festivali ja šamanismi teemadel Monika Kuzmina ga "Heade uudiste portaalist" 30.06.2020


TRUMMIKODA 

SHAMAANIRESTORAN

WWW.TERVIKLIK.EE