Avardumise Keskus
eurotas-logo
HELI SALF

Šamaanid ja kristallpealuud

Palju erinevaid kristallpealuid on leitud Kolumbia eelsel ajastul, eriti asteekide ja maiade tsivilisatsioonist Kesk- ja Lõuna-Ameerikast. Algselt kasutati luust kolpasid, mis olid kaunistatud kivikestega. Hiljem avastati, et neid on võimalik ka erinevatest poolvääriskividest välja lihvida. Peamisteks kristallpealuude kasutajateks olid preestrid ja preestrinnad, tervendajad, šamaanid, ülikud.

Läbi ajaloo on kristallpealuid leitud pea igast maailma nurgast – Tiibetist, Peruust, Mehhikost, Aafrikast, ka Euroopast.

Teadlased on uurinud ja välja selgitanud, et on maailmas olemas kolmteist erilist kristallpealuud, nendest on leitud kakstesit. Need kõik on seotud maiade kalendri kuupäevaga 21.12.2012. Arvatakse, et kolmeteistkümnes pealuu on morfogeenne.

Kristallpealuud on inimese kõrgeima potentsiaali šabloonid, mida on kasutatud maapealsetes kõrgtsivilisatsioonides. Arvatakse, et nad olid universumi tarkuse vahendajad inimestele, "tõlkisid" teistelt planeetidelt ja otse Loojalt pärit teavet inimkeelde, et inimesed saaksid neist tarkustest osa. Samuti lõid nad tasakaalu, armastust ja tervendust, hoidsid alal viiendat dimensiooni. Praegu on maailmas leitud mõned iidsed kristallpealuud, mis ei ole kivist välja tahutud, vaid on loodud morfogeneetiliselt ehk siis sõna jõuga. Nendel pealuudel on eriti tugev korrastav ja tervendav mõju, aga väga head tööd teevad ka uued inimese loodud pealuud.
Šamaanid on neid kasutanud erinevates rituaalides, rännakutel ja tervenduse tseremooniates.
Hetkel kuulub minu kristallpealuude peresse seitseteist tegelast. Nad on minuni tulnud viimaste aastate jooksul, erinevatel aegadel. Kõige suuremad on mäekristallist ja fluoriidist pealuud. Fluoriidist on umbes 60 a vana ja ta on pärit Brasiiliast,  kus töötas ühe tervendaja-šamaani käes enamuse ajast. Mõned aastad tagasi rändas ta Euroopasse ja ta tee jõudis minuni. Ta nimi on Hopi-Connor.
Mäekristallist pealuu on üle saja aasta vana, päritolu ei teagi, kuid viimane teadaolev koht oli Arizona osariik USA-s, kus ta oli samuti indiaanlasest šamaani käes üle kolmekümne aasta. Peale vana targa mehe surma saatsid ta lapselapsed tervendaja töövahendid maailma laiali. Nii leidsin ka mina selle erilise kristallpealuu. Vana tark oli enne oma surma lastelastele öelnud, et see konkreetne kristallpealuu on liikunud ainult tervendajate-šamaanide käest kätte.
Ta nimi on Vanaisa.

Tänulikkusega        Valge šamaan Ayera


Avardaja OÜ  e - kiri: terviklik1 ät terviklik.ee
Tõnu Talimaa   tel: +372 55 646 987
EST  RUS
Arhailiste traditsioonide keskus
Meeskond
piletid ja majutus
Kontakt
Asukoht


1619 - 21 JUULIL
Shamaanifestival
"SHAMAANIPÄEVAD 2019"
Iseenda ja maailma avastamise
festival.  

VIDEOD JA AUDIOD

Video ja Audiomaterjalid
Arhailiste Traditsioonide keskusest ja
Tõnu Talimaa tegemistest.


   

2014  aasta augustis SHAMAANIPÄEVADEL tehtud film
shamaaniolemisest ja praktikatest
SHAMAANITRUMMI  MEISTERDAMISE 
LAAGER
13 - 14. JUULI


TRUMMIKODA 

SHAMAANIRESTORAN

WWW.TERVIKLIK.EE